Sådan kan din forening skaffe sponsorer

For at skaffe sponsorer bør frivillige foreninger forstå deres værdi, udarbejde en sponsorpakke, og målrette henvendelser til relevante virksomheder. Relationer er afgørende, så det er vigtigt at netværke og tilpasse sin kommunikation. Vis taknemmelighed over for sponsorer og rapporter resultaterne efter samarbejder. Vedholdenhed og løbende evalueringer øger chancerne for at tiltrække og fastholde støtte.

14/8/2024

Sådan kan din frivillige forening skaffe sponsorer

At finde sponsorer er en afgørende del af at sikre den langsigtede succes for enhver frivillig forening. Sponsorer kan giveøkonomisk støtte, produkter eller tjenester, som kan hjælpe din forening med at nå sine mål. Men hvordan går man bedst til værks for at skaffe sponsorer? Her er nogle nyttige tips og strategier.

1. Forstå din værdi

Før du kontakter potentielle sponsorer, er det vigtigt at forstå, hvad din forening kan tilbyde dem. Sponsorer vil gerne se en klar værdi i at støtte din forening, hvad enten det er eksponering, goodwill eller adgang til din målgruppe. Lav en liste over de fordele, sponsorer kan få ved at støtte jer, og vær klar til at præsentere dem.

2. Lav en sponsorpakke

En sponsorpakke er et dokument, der beskriver de forskellige niveauer af sponsorering og de fordele, der følger med hvert niveau. Pakken skal være professionel og indeholde:

  • En introduktion til din forening og dens mission
  • Specifikke projekter eller begivenheder, der har brug for støtte
  • Forskellige sponsorpakker med detaljerede fordele (f.eks. logo på     materialer, social media shout-outs, adgang til begivenheder)

3. Identificer potentielle sponsorer

Lav en liste over virksomheder og organisationer, der kunne have interesse i at støtte din forening. Overvej lokale virksomheder, større selskaber med CSR-programmer, og endda nationale brands, der matcher dinforenings værdier og mål. Undersøg hver virksomhed for at finde ud af, hvem der er den rette kontaktperson.

4. Byg relationer

At skaffe sponsorer handler meget om relationer. Start med at opbygge forbindelser med virksomheder i dit netværk. Deltag i lokale erhvervsbegivenheder, netværksmøder og arrangementer, hvor du kan mødebeslutningstagere. Gør brug af din personlige og professionelle netværk for introduktioner.

5. Tilpas din henvendelse

Når du kontakter en potentiel sponsor, sørg for at tilpasse din henvendelse. Vis, at du har gjort din research, og forklar præcist, hvorfor deres støtte vil være gavnlig for begge parter. En personlig og velovervejet henvendelse har større chance for succes end en generiske-mail.

6. Vær tydelig og konkrete

Vær klar og konkret omkring, hvad du søger, og hvordan sponsoren kan hjælpe. Specificer, om du har brug for økonomisk støtte, produkter, tjenester eller andet. Jo mere præcist du kan være, jo lettere er det for sponsoren at vurdere, om de kan imødekomme dine behov.

7. Vis din taknemmelighed

Vis altid din taknemmelighed til sponsorer, bådeoffentligt og privat. Send en personlig takkenote, nævn dem på din hjemmeside og sociale medier, og inkluder dem i dine nyhedsbreve. Sponsorer skal føle sigværdsat og anerkendt for deres støtte.

8. Giv feedback og rapporter

Efter en begivenhed eller et projekt, som er blevet sponsoreret, skal du sende en rapport til sponsoren. Inkluder billeder, resultater og en beskrivelse af, hvordan deres støtte har gjort en forskel. Dette viser professionalisme og kan lægge grundlaget for fremtidig støtte.

9. Vær tålmodig og vedholdende

At skaffe sponsorer kan tage tid, og du vil sandsynligvis modtage flere afslag undervejs. Vær tålmodig og vedholdende. Lær af afslagene, og forbedr din tilgang efterhånden. Over tid vil dineanstrengelser bære frugt.

10. Evaluering og forbedring

Efter hver sponsorkampagne skal du evaluere, hvad der virkede, og hvad der kunne forbedres. Juster din strategi baseret på feedback og resultater. Fortsat forbedring vil hjælpe dig med at blive mere effektiv i at skaffe sponsorer.

Afslutning

At finde sponsorer kræver en målrettet indsats, men med de rette strategier og vedholdenhed kan din frivillige forening tiltrække den støtte, den har brug for. Husk, at relationer og klarkommunikation er nøglen til succes. Med en velstruktureret plan og en engageret tilgang kan du opbygge værdifulde partnerskaber, der vil styrke din forening og dens mission.

Tilbage til oversigt

500+ foreninger i
Danmark har allerede valgt os

Vores brugere er ikke i tvivl.
Se hvad de siger om goMember

Som medlemsadministrator for Sønderborg Vikingeklubs ca 2400 medlemmer er jeg ovenud tilfreds med goMember, jeg kunne faktisk slet ikke forestille mig at drive en klub af det omfang uden et system som goMember. De lytter til forbedringsforslag og udvikler løbende på systemet.
-
Per Langenberg, Sønderborg Vikingeklub
5
/5
www.sonderborg-vikingeklub.dk
Vi er særdeles glade for vores samarbejdet, der med deres webløsning har givet os et meget bedre overblik over klubbens medlemmer, aktiviteter og økonomi. Desuden får vi god og hurtig support når vi efterspørger det, og det hele leveres til en pris der er til at betale.
-
Ole Munk, Hundested Roklub
5
/5
www.hundestedroklub.dk
Da vi blev kunde hos goMember var der stort fokus på opstartsprocessen og de behov vi som forening havde. Her fik vi alt den hjælp som vi fandt nødvendigt og blev med stor tålmodighed og grundighed præsenterede for de mange funktioner goMember tilbyder.
-
Max Bjerregaard, Unge Moderater
4
/5
www.ungemoderater.memberlink.dk
goMember har erstattet vores selvkonstruerede medlemsdatabase og hjemmeside, regnskabsprogram og Rojournal. Nu er alt samlet ét sted og vi anvender goMember til alt og der er et totalt overblik over “egenskaber” og økonomisk mellemværende ved de enkelte medlemmer.
-
Per Rasmussen, Skælskør roklub
5
/5
www.skelskørroklub.dk
New Orleans Jazz Sønderborg bruger goMember til at holde styr på hele organisationen som dækker medlemsstyring, salg af koncert billetter, regnskab, foreningens historie bliver arkiveret i systemet, uden goMember ville det være rigtig svært at drive vores jazzklub.
-
Gerner Petersen, New Orleans Jazz Sønderborg
5
/5
www.neworleansjazz.nu