Sådan kommer du i gang med at hente nemme midler fra fonde

Få værdifulde tips til fundraising for foreninger og klubber! Lær, hvordan du effektivt kan søge støtte fra fonde og puljer, opbygge en stærk ansøgning, og sikre succes i din fundraising-indsats. Webinaret dækker alt fra strategisk planlægning til brug af digitale værktøjer, der hjælper din forening eller klub med at opnå økonomisk støtte til jeres projekter.

12/9/2024

NB: Udbyderen af servicen kan sætte en eller flere cookies, når du afspiller eller deler videoen. læs mere om cookies her

Tak til fundraisingekspert Rasmus Munch fra fundraiseren.dk og fonde.dk for at give introduktion til fundraising for små klubber og foreninger.

Opsummering af webinaret:  

Dette webinar gav en omfattende indsigt i, hvordan foreninger og klubber kan styrke deres fundraising-indsats og øge deres chancer for at få støtte fra fonde og puljer. Gennem hele webinaret blev der givet konkrete råd og vejledninger til, hvordan man bedst forbereder en ansøgning, identificerer relevante fonde og puljer, samt sikrer, at projekter har størst mulig chance for at opnå finansiering.

1. Identificer de rette fonde og puljer

En central del af webinaret fokuserede på vigtigheden af atfinde de rette fonde og puljer, der matcher foreningens eller klubbens projekt.Ved at bruge værktøjer som Fonde.dk og Fondenes Videnscenter kan man nemt fåadgang til databaser med oplysninger om fonde, der støtter projekter inden forspecifikke kategorier, såsom børn og unge, kultur, sport og meget mere.Fonde.dk tilbyder en oversigt over de 100 mest bevilligede fonde i Danmark,hvilket gør det muligt for foreninger og klubber at målrette deres ansøgningertil de rigtige støttemuligheder.

2. Forberedelse og vedholdenhed i fundraising

Forberedelse blev fremhævet som afgørende for en succesfuldfundraising. Det blev anbefalet, at foreninger og klubber sætter en arbejdsgruppe sammen, der er ansvarlig for fundraising-indsatsen. Ved at være flere personer, der kender til ansøgningsprocessen, kan man sikre en mere effektiv håndtering af fondsansøgningerne. En af de vigtigste kompetencer i fundraising er vedholdenhed – projekter, der ikke bliver godkendt i førsteomgang, kan ofte finde succes senere, enten fordi timingen er bedre, eller fordi andre finansieringsmuligheder opstår.

3. Skræddersyede værktøjer og skabeloner

Fonde.dk tilbyder en række værktøjer og skabeloner, der kan hjælpe foreninger og klubber med at udarbejde stærke ansøgninger. Disse inkluderer alt fra ansøgningsopbygning til budgetskabeloner og følgebreve, hvilket sparer tid og gør processen mere overskuelig. Derudover kan man oprettefonds-lister, hvor man samler de fonde, man vil ansøge, og følge status på sineansøgninger. Dette hjælper med at holde styr på, hvilke fonde der er ansøgt, og om der er givet afslag eller bevilling.

4. Kommunikation og samarbejde med fonde

Webinaret lagde vægt på vigtigheden af at opbygge gode relationer til fondene. Det handler ikke kun om at søge midler, men også om at præsentere projekter som værdifulde samarbejdsmuligheder, der kan skabe positive resultater for samfundet. Flere fonde kræver også, at de projekter, de støtter, inkluderer en PR-plan, så de kan få synlighed for deres bidrag. Foreninger og klubber opfordres derfor til at tænke strategisk over, hvordan dekan kommunikere deres projekters indvirkning på lokalsamfundet.

5. Kurser og uddannelse i fundraising

Foreninger og klubber, der ønsker at styrke deres fundraising-kompetencer, har også mulighed for at deltage i kurser. Der findes både gratis og betalte kurser, som kan hjælpe med at løfte ens fundraising-indsats til det næste niveau. Det blev anbefalet at deltage i sådanne kurser for at blive klogere på, hvordan man bedst navigerer i ansøgningsprocesserne.

6. Brug af digitale ressourcer

Webinaret afsluttede med en gennemgang af de digitaleressourcer, der er tilgængelige for foreninger og klubber via Fonde.dk. Disseressourcer inkluderer videoer, podcasts, og artikler om fundraisingstrategiersamt værktøjer, der gør det muligt at søge efter fonde, modtagenyhedsopdateringer om ansøgningsfrister, og holde styr på sine ansøgninger. Derblev også fremhævet muligheden for at abonnere på Fonde.dk, hvilket giveradgang til en omfattende database over fonde samt skabeloner og guides, der kangøre ansøgningsprocessen lettere.

7. Strategisk tilgang til fundraising

En af de vigtigste læringer fra webinaret var vigtigheden af at have en strategisk tilgang til fundraising. Foreninger og klubber bør ikkebare søge penge vilkårligt, men i stedet opbygge en langsigtet strategi, der indebærer løbende overvågning af finansieringsmuligheder og tæt samarbejde medfonde. Ved at fokusere på projekter, der har stærk opbakning og tydelig effekt, øger man chancerne for at opnå støtte.

Konklusion

Webinaret gav mange konkrete værktøjer og gode råd til foreninger og klubber, der ønsker at forbedre deres fundraising-indsats. Ved at bruge de rigtige ressourcer, opbygge relationer til fonde, og arbejde strategisk med ansøgningsprocessen, kan man øge sine chancer for succes og skabe projekter, der gør en forskel i lokalsamfundet.

Tilbage til oversigt

500+ foreninger i
Danmark har allerede valgt os

Vores brugere er ikke i tvivl.
Se hvad de siger om goMember

Som medlemsadministrator for Sønderborg Vikingeklubs ca 2400 medlemmer er jeg ovenud tilfreds med goMember, jeg kunne faktisk slet ikke forestille mig at drive en klub af det omfang uden et system som goMember. De lytter til forbedringsforslag og udvikler løbende på systemet.
-
Per Langenberg, Sønderborg Vikingeklub
5
/5
www.sonderborg-vikingeklub.dk
Vi er særdeles glade for vores samarbejdet, der med deres webløsning har givet os et meget bedre overblik over klubbens medlemmer, aktiviteter og økonomi. Desuden får vi god og hurtig support når vi efterspørger det, og det hele leveres til en pris der er til at betale.
-
Ole Munk, Hundested Roklub
5
/5
www.hundestedroklub.dk
Da vi blev kunde hos goMember var der stort fokus på opstartsprocessen og de behov vi som forening havde. Her fik vi alt den hjælp som vi fandt nødvendigt og blev med stor tålmodighed og grundighed præsenterede for de mange funktioner goMember tilbyder.
-
Max Bjerregaard, Unge Moderater
4
/5
www.ungemoderater.memberlink.dk
goMember har erstattet vores selvkonstruerede medlemsdatabase og hjemmeside, regnskabsprogram og Rojournal. Nu er alt samlet ét sted og vi anvender goMember til alt og der er et totalt overblik over “egenskaber” og økonomisk mellemværende ved de enkelte medlemmer.
-
Per Rasmussen, Skælskør roklub
5
/5
www.skelskørroklub.dk
New Orleans Jazz Sønderborg bruger goMember til at holde styr på hele organisationen som dækker medlemsstyring, salg af koncert billetter, regnskab, foreningens historie bliver arkiveret i systemet, uden goMember ville det være rigtig svært at drive vores jazzklub.
-
Gerner Petersen, New Orleans Jazz Sønderborg
5
/5
www.neworleansjazz.nu